6 Haziran 2018 Çarşamba

DELEGE, TABAN, DEĞİŞİM - ÇAĞDAŞ BAYRAKTAR



MHP tabanı, parti yönetiminden rahatsızdı, Bahçeli'nin seçtiği delegeler omurgalı duruş sergileyince belki de partide yönetim değişmedi ama İYİ Partinin kurulacağı ve kimsenin "Kalıp MHP'de mücadele etmeliydiniz" diyemeyeceği bir ortam oluştu.

Dursun Özbek, Galatasaray taraftarını çileden çıkardı, fakat kendisi Galatasaray Liseli olmasına rağmen, Lise'nin seçimlerde etkisi çok büyük olmasına rağmen Dursun Özbek'in kendi üye yaptığı kongre üyeleri, delegeler bile iki seçim üst üste Dursun Özbek'i, karşısındaki aday Galatasaray Liseli olmamasına rağmen tercih etmedi, omurgalı duruş gösterdi. Mustafa Cengiz başkan oldu.

Bugün(04.06.2018) Ali Koç, Aziz Yıldırım diktatörlüğüne ve her tür oyununa rağmen çoğu bizzat Aziz Yıldırım döneminde kongre üyesi, delege yapılan kişilerin omurgalı duruşuyla Aziz Yıldırım'ı büyük bir farkla geçerek başkan oldu.

Üç örnekte de taban ile taban temsilcisi olması gereken kongre üyeleri, delegeler bütünleşince ya birilerinin maskesi düştü ya da "yöneten" değişti, baskıcı başkan devrildi.

Üç örnekte de ortaya çıkan enerji ortada.

MHP, Galatasaray, Fenerbahçe...

Üç oluşumun kongre üyeleri, delegeleri de omurgalı duruş ile tabanın sesi ve tepkisi, yaptırımı oldular.

Eğer bu üç yerde de delege duruş gösteremeseydi tabanın hedefi olacağının da başarısızlığın sebeplerinden olacaklarının da farkındalardı. Belki de bu baskı onları bu duruşa itti.

Yukarıda bu üç kurumun başardığını hangi kurum başaramadı?

CHP...

Ve neden başaramadı?

Şapkayı öne koyup düşünme zamanı.

Sadece AKP'ye saldırmak, sadece AKP'yi anti demokratik bulmak kolay olanı.

Vatansever seçmen çok daha fazlasını yapmalı.

En kötü ihtimalle delegeni doğru davranmaya itemediğin, baskılayamadığın sürece delege de bir şeyleri değiştirmek için çaba sarf etmiyor.

Ve eski alışkanlıklar ve atalet ile yeni sayfalar açılamıyor. Kötü gidiş değişmiyor, yılgınlık ve umutsuzluk artıyor. Yeni görünümlü sayfalar, eskilerin cilalanmış tekrarı oluyor, olduğuyla da kalıyor. Etkisi de bu sebeple uçucu oluyor.

ÇAĞDAŞ BAYRAKTAR
4 HAZİRAN 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder