2 Kasım 2015 Pazartesi

SEÇ(E)ME(YE)NİN SEÇİMİ, SEÇİMİN SEÇEMEYENİ




1-2 milyon kişinin girdiği sınavların aylar sonra açıklanabildiği ortamda 57 milyon oy 2 saatte sayılıp açıklanıyorsa ve sözüm ona muhalefet partileri bununla ilgili tek kelime etmeden kabulleniyorsa, bir seçimden de bahsedemeyiz, muhalefet partisinden de.
Sistem vasıfsız ve defolu olanı yükseltir, sonrasında da o kişi(ler) vasıfsız ve defolu olmasına rağmen yükseltilmesinin karşılığı olarak bazı şeylere susmak zorunda kalırlar.
Burada defodan kasıt, bireysel zaafiyet olabileceği gibi, Cumhuriyet ve Atatürk nefreti, rejim travması da olabilir.

Bir de hem seçimin hileli olduğunu söyleyip, hem de hileli sayılar üzerinden toplum analizi yapmaya çalışanlar var. Yaptıkları "iddialı" analizlerle aslında hileli ve halktan yana olmayan seçimi meşrulaştırıyorlar.

Oysa mesele çok basit, adam kendisini denetleyebilecek neredeyse tüm organları eline geçirdi ya da pasifize etti.

CHP, MHP gibi partilerin seçmenlerinin oluşturabileceği tepkiyi ve yaptırımı da o partilerin başındaki "mekanizmalar" ile kontrol etti.

Zaten aynı mekanizmalardı bu "işgal"e aval aval bakan.

Dünkü seçim sonuçlarının 2 saatte açıklanması, sözde muhalefet partilerinin buna tepki göstermeyeceğini bilmesindendir.

Öyle de oldu.

Adam 2 saatte saydı, açıkladı, muhalefet de "Milli iradenin takdiridir" dedi, onayladı, meşrulaştırdı.

Türkiye'de insanların sisteme olan tepkisi ve oluşabilecek yaptırımı, bizzat muhalefet partilerinin genel merkez mekanizmaları aracılığıyla kontrol altına alınıyor, etkisiz hale getiriliyor.

Düşünün, bu kadar mağlubiyete rağmen, Kılıçdaroğlu "Bundan sonra sorumluluğumuz daha fazla", Bahçeli de "Yeniden barajı aşıp meclise girmeyi başardık" mealindeki sözleri söyleme gücünü, pişkinlik hakkını nereden alıyor?

Kim(ler)den?

İşte bunu görüp de o mekanizmaları kırdığımızda, reddettiğimizde, asla yıkılmaz, devrilmez dediğimiz iktidarların nasıl kaçacak delik arayacağını göreceğiz.

Muhalefetin bu kadar "kontrollü" olduğu yerde dua edelim de AKP yine şeklen de olsa seçim yaptı.

Ben böyle muhalefete sahip olsam,

"Kimlik numaralarınız üzerinden eğilimleriniz tespit edilmiş, ona göre oylarınız alınmıştır" der, seçimi hiç yapmadan seçim sonucu ilan ederim.

Bu da başka bir gerçeklik olarak duruyor masada.

Şapkamızı da koymamız gereken masada.

ÇAĞDAŞ BAYRAKTAR
2 KASIM 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder